Bitcoin Meester review

De Nederlanders zijn niet vies van een investering in cryptomunten. Dat blijkt ook wel uit het succes van de verschillende crypto exchanges uit ons land. Naast het alom bekende Bitvavo en Litebit kan men ook terecht bij Bitcoin Meester. Je hebt de naam van de exchange vast wel eens voorbij zien komen op de televisie of een reclamebord. Bitcoin Meester werd in 2017 opgericht en beschikt over een bijzonder ruim spelassortiment. Je kan namelijk investeren in meer dan 200 verschillende cryptomunten. Daarnaast is het mogelijk om gemakkelijk contact op te nemen met de professionele klantenservice. Het verkopen van munten is eveneens gemakkelijk en je kan op ieder gewenst moment een uitbetaling aanvragen. Bekijk hieronder onze review over de crypto exchange Bitcoin Meester.
Ideaal platform voor beginnende investeerders

Bitcoin Meester is voornamelijk populair bij de beginnende investeerders. Dat komt vooral doordat het platform is geoptimaliseerd voor de starters. Het gemak en overzicht staan centraal en daar kan jij als gebruiker de vruchten van plukken. Het aanbod is ruim, maar je hoeft geen geavanceerde mogelijkheden te verwachten. Dat is ook helemaal niet nodig als je gewoon een simpele investering voor het lange termijn wilt doen.

Betrouwbaarheid

Het investeren van geld is altijd een risicovolle onderneming, maar je kan het risico eigenhandig beperken. Allereerst door simpelweg te kiezen voor een betrouwbaar en veilig cryptobedrijf. De exchange Bitcoin Meester is zo’n veilige aanbieder. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) en moet zich dan ook aan een strenge regelgeving houden. Daarnaast heeft Bitcoin Meester ervoor gekozen om maar liefst 95% van al zijn cryptovaluta offline op te slaan, waardoor deze niet gestolen kunnen worden door hackers. Natuurlijk is het platform goed beveiligd, maar het feit dat de munten offline staan opgeslagen is toch een fijn idee.
Let op, zodra jij een account hebt aangemaakt krijg jij automatisch een limiet van 100 euro per week. Je kan ook een hoger limiet krijgen, maar dan zal je eerst jouw persoonsgegevens moeten verifiëren. Dat kan eenvoudig door een kopie van jouw ID-kaart/paspoort in te sturen via de mail. Normaliter worden de documenten binnen 30 minuten goedgekeurd en kan je direct met hogere bedragen gaan investeren op het platform van Bitcoin Meester.

Assortiment van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is op het gebied van aanbod een geval apart. De concurrent Bitvavo beschikt over ruim 150 cryptocurrency, terwijl Bitcoin Meester momenteel ruim 200 cryptomunten in de aanbieding heeft. Je kan de bekendste cryptomunten kopen, zoals de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP) en de Cardano (ADA). De onbekendere munten zijn ook verkrijgbaar, zoals de Shiba Inu Coin (SHIB), Orchid (OXT) en de Golem (GLM). Daardoor kan de investeerder ook kiezen voor een ruim portfolio met allerlei verschillende cryptomunten. Het is altijd verstandig om de kansen te spreiden, dan neemt de kans op succes alleen maar toe.
Volg de koersen

Het platform van Bitcoin Meester is bijzonder overzichtelijk. Je kan de website ook bezoeken als je graag de koersen wilt volgen. De koers is namelijk real-time en dat biedt veel voordelen. De gebruikers kunnen op het platform ook een geavanceerde order plaatsen. Je kan dan alvast de gewenste aankoopprijs en/of verkoopprijs instellen, de transacties verlopen dan automatisch. Daarnaast kan jij op ieder gewenst moment de munten weer verkopen en omwisselen voor euro’s. Een uitbetaling aanvragen is eveneens mogelijk, het geldbedrag verschijnt snel op jouw bankrekening.

Het is ook mogelijk om de Bitcoin Meester app te downloaden in de App Store en de Google Play Store. De app biedt de mogelijkheid om op jouw smartphone en/of tablet te gaan handelen in cryptomunten. Alle functies die op de site staan, die zijn ook gewoon beschikbaar in de applicatie.

Klantenservice

De klantenservice van Bitcoin Meester is Nederlandstalig, wat wel zo handig is. Bij diverse concurrenten kan men uitsluitend in het Engels contact opnemen, zoals bij Binance. De klantenservice van Bitcoin Meester is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. Je kan telefonisch contact zoeken, maar ook via de live chatfunctie en de mail. In het weekend kan er een mailtje worden gestuurd en duurt het een uurtje voordat de gebruiker een reactie ontvangst.

Transactiekosten

Wij moeten in alle eerlijkheid zeggen dat Bitcoin Meester een dure exchange is. De kosten over de eerste 500 euro aan investeringen bedragen 1% transactiekosten, dat is behoorlijk fors. De kosten lopen echter af wanneer de investeerder meer geld inlegt. De transactiekosten kunnen afnemen tot 0,10%. Let op, bij de concurrent Bitvavo zijn de transactiekosten lager.
Geld storten met iDeal

De investeerders kunnen bij Bitcoin Meester eenvoudig geld storten met het betaalsysteem iDeal. Dit is ook gelijk de snelste en meest effectieve betaalmanier. Het bedrag verschijnt direct op jouw account en zal ook meteen worden afgeschreven van jouw betaalrekening. Er zijn ook enkele andere betaalopties beschikbaar bij Bitcoin Meester.