Bitcoin omzetten naar euro, wat moet je weten?

Bitcoin wordt algemeen bestempeld als een bijzonder interessante asset. Voor de nummer één cryptomunt van de wereld geldt bovendien dat ze eigenlijk nog maar in haar kinderschoenen staat. De kans is dan ook zeer groot dat ze in de komende jaren nog een aantrekkelijke verdere evolutie zal laten optekenen.

Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat we in het dagelijks leven nog steeds grotendeels gebruikmaken van fiat-geld zoals euro’s. Dit zorgt ervoor dat heel wat mensen er op een zeker ogenblik voor kiezen om een (stukje van) hun Bitcoin te laten uitbetalen in euro. Wil jij dit ook graag voor mekaar krijgen, maar is het niet helemaal duidelijk hoe je dit kan doen? Dan zal de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld heel wat meer over kunnen vertellen.

Bitcoin omzetten naar euro kan bij verschillende partijen

Voor Bitcoin geldt dat er sprake is van verschillende zogenaamde “trading pairs” of “handelsparen”. Dit betekent dat je ervoor kan kiezen om een bepaald stukje Bitcoin als het ware in te wisselen voor andere cryptocurrencies of bepaalde fiat-valuta’s. Eén van de handelsparen waar je gebruik van kan maken is uiteraard deze van Bitcoin met euro. Voor verschillende partijen geldt dat ze mogelijkheden aanbieden om je Bitcoin in te wisselen voor de Europese currency. De manier waarop dat gebeurt kan echter aardig verschillen.
In ieder geval kan je voor het omwisselen van je BTC terecht bij:
1. Cryptocurrency exchanges;
2. Cryptocurrency brokers;

Wanneer je over een bepaalde hoeveelheid BTC beschikt bij met name een cryptocurrency exchange zoals bijvoorbeeld Binance zal je kunnen vaststellen dat je deze vrij eenvoudig kan laten omzetten in euro. Je kan er bijgevolg voor kiezen om de euro’s aan te houden op je account (doorgaans onder de vorm van een stablecoin) of je kan de euro’s rechtstreeks naar je bankrekening laten overmaken. Voor welke optie jij gaat kiezen is uiteraard volledig afhankelijk van de mogelijke verdere stappen die je nog in gedachten hebt. Speel je bijvoorbeeld met het idee om opnieuw te investeren in de cryptomarkt? Dan zal je mogelijks wat fiat-geld op je account willen laten staan.

Hoe Bitcoin het eenvoudigst omzetten naar euro’s?

De partij waar je gebruik van maakt voor het kopen (en dus wellicht ook terug verkopen) van je Bitcoin wordt in de praktijk grotendeels bepaald door de ervaring waar je al dan niet reeds over beschikt. Voor heel wat mensen betekent dit dat ze er de voorkeur aan geven om gebruik te maken van de diensten van een zogenaamde crypto broker. Het kan hierbij dan gaan om bijvoorbeeld LiteBit, maar natuurlijk ook om Bitvavo. Voor deze partijen geldt dat je er zeer eenvoudig geld kan storten met behulp van een betaalmiddel als iDeal. De storting die je uitvoert doe je gewoon in euro’s.

Wanneer het moment is aangebroken dat je een bepaald gedeelte van je Bitcoin holdings wil verkopen kan je er gewoon voor kiezen om aan te geven welk stukje je wenst om te zetten in euro’s. Wanneer je dit hebt gedaan zie je meteen verschijnen hoeveel fiat-geld je zal krijgen in ruil voor de BTC die je gaat verkopen. Let wel, het spreekt voor zich dat brokers hiervoor wel een bepaalde kost kunnen aanrekenen.
Wanneer je het stukje Bitcoin hebt verkocht en je daarvoor aldus euro’s hebt ontvangen zal je kunnen vaststellen dat je deze vervolgens eenvoudig naar je bankrekening kan laten overmaken. Let wel, doorgaans is dit alleen maar mogelijk naar de gekoppelde rekening. Je kan dus niet zomaar voor elke uitbetaling een andere bankrekening opgeven.

Bitcoin betalingen met Paypal laten uitvoeren

Het online betaalsysteem Paypal heeft bekend gemaakt dat het betalingen met cryptomunten gaat ondersteunen. Sterker nog, in verschillende landen is deze mogelijkheid reeds voor handen. Wanneer je ervoor kiest om een bepaalde aankoop te doen bij een webwinkel die ondersteuning biedt voor Paypal zal je kunnen vaststellen dat je daarbij in verschillende landen de mogelijkheid krijgt om de betaling af te ronden met behulp van Bitcoin. Wanneer je voor deze optie kiest zal je kunnen vaststellen dat Paypal de volledige verwerking van de transactie inclusief het eventueel omzetten van Bitcoin naar euro’s voor haar rekening neemt.
Voor een webwinkel die van plan is om betalingen met Bitcoin mogelijk te maken geldt niet dat dit automatisch betekent dat ze ook daadwerkelijk BTC hoeven te ontvangen. Door gebruik te maken van een service zoals Paypal is het namelijk perfect mogelijk om de Bitcoin die wordt overgemaakt automatisch te laten omzetten in euro’s. Gelet op de volatiliteit van de cryptomunt is dit voor het merendeel van de partijen wellicht toch de interessantste optie. Hoe dan ook spreekt het voor zich dat het feit dat Paypal deze dienst aanbiedt alleen maar als interessant kan worden bestempeld.