Bitvavo Review

Bitvavo is één van de populairste brokers wereldwijd, dagelijks verwerken zei duizenden crypto-transacties. Deze partij is enorm groot geworden, omdat ze er erg vroeg bij waren toen de cryptocurrency werd gelanceerd.

Tegenwoordig zijn de steeds meer aanbieders op omdat de crypto markt enorm hard is gegroeid. Bitvavo is erg populair, omdat ze veel cryptomunten aanbieden en enorme lage transactiekosten hebben.
Wie is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse broker en exchange in één. Dit bedrijf is actief sinds eind 2017 en waren er dus al vroeg bij. Het bedrijf richt zich op het makkelijk maken van kopen, verkopen en beheren van cryptomunten.

Dit platform ook wel exchange genoemd is erg makkelijk te gebruiken en dus geschikt voor beginnende investeerders, maar ook veel ervaren handelaren maken er gebruik van.

Bij Bitvavo kun je enorm veel verschillende cryptomunten kopen, daardoor groeit het bedrijf ook zo enorm hard. Sinds de oprichting gaat het bedrijf steeds harder groeien, dit is te verklaren door hun goede website en app. Je kunt hierdoor overal ter wereld munten kopen en verkopen.

Wanneer is Bitvavo ontstaan?

Bitvavo is opgericht eind 2017 in Nederland. Sinds dien is het bedrijf enorm hard gegroeid in gebruikers en personeel. Bij Bitvavo kun je handelen in meer dan 100 verschillende cryptomunten. Jaarlijks komen er steeds meer cryptomunten op de markt.
De meeste investeerders die gebruik maken van dit platform zijn onervaren, maar er zijn ook genoeg ervaren handelaren.

Eén van de grootste voordelen aan dit platform is, dat het zo makkelijk in gebruik is. Als je helemaal geen verstand hebt van crypto, kun je toch makkelijk cryptomunten aanschaffen.

Wat zijn de kosten bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kun je volledig gratis een account aan maken. Het bedrijf verdiend zijn geld, door een percentage in rekening te brengen van elke transactie.

Bitvavo is met afstand de goedkoopste broker in Nederland en België. Dit is één van de redenen dat het bedrijf zo hard groeit, ze krijgen ook steeds meer naamsbekendheid, omdat steeds meer mensen Bitvavo gebruiken.

Wij verwachten dat Bitvavo steeds populairder wordt, omdat de cryptomarkt ook steeds groter wordt. Doordat er steeds meer aanbieders komen, worden de kosten steeds lager. Bij één aantal exchange en brokers kun je nu al commissie vrij handelen, dit is lekker meegenomen en extra rendement.

Het rendement is vooral stukken hoger, als je met kleine bedragen investeert. Als je met kleine bedragen investeert, kunnen de kosten per transactie erg hoog zijn in verhouding met het geïnvesteerde bedrag. Je kunt hierdoor veel rendement verliezen en dat is natuurlijk zonde.

Wat zijn populaire cryptomunten op Bitvavo?

Je kunt op dit platform in meer dan 100 verschillende cryptomunten handelen. De populairste cryptomunten bij Bitvavo zijn momenteel Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana en Dogecoin. In deze cryptomunten wordt niet alleen op dit platform veel gehandeld, maar ook op andere populaire platformen zoals Coinbase.
Klantenservice

De klantenservice bij Bitvavo is erg goed, ze reageren altijd heel erg snel, zodat jij snel verder kan met handelen. Je kunt je vraag het best opzoeken via de supportpagina. Op deze pagina staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Als een vraag hebt die vaak voorkomt, is de kans groot dat jij hem hier vindt. Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de mail. De klantenservice is bereikbaar op support@bitvavo.com en er is ook een live chat. Deze zijn op werkdagen open van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn ze open van 10.00 tot 18.00 uur. Meestal reageren ze erg snel op jouw vraag, maar het kan ook wat langer duren als het erg druk is.

App van Bitvavo

De app van Bitvavo is in juli 2020 online gegaan voor Android en IOS. Dit hebben ze gevierd door iedereen in juli gratis te laten handelen. In Juli 2020 waren er voor jou als gebruiker dus helemaal geen kosten, zo kun je mooi extra rendement pakken. Via de app kun je alles wat je ook via hun website kunt, je kunt dus crypto kopen en verkopen, te goed storten en je porfolio bekijken. Je kunt ook notificaties instellen, zodat je precies weet hoe hoog jouw cryptomunten staan en weet wanneer je ze moet verkopen.

Vergunningen

Bitvavo heeft één vergunning in Nederland, deze vergunning moet je in Nederland hebben om aan de slag te gaan. Elke broker of exchange die in Nederland actief is moet een vergunning hebben, anders ben je illegaal en kun je een torenhoge boete krijgen. Dit bedrijf wordt goed in de gaten gehouden door de Nederlandse bank, de AFM houdt hier nog geen toezicht op, omdat zei nog geen vergunningen mogen verstrekken.

Onze mening

Wij vinden Bitvavo één ideaal platform om crypto te kopen en verkopen. De transactiekosten zijn namelijk enorm laag, maar er zijn wel veel cryptomunten beschikbaar. Om precies te zijn kun je op dit moment meer dan 100 verschillende cryptomunten aanschaffen bij Bitvavo. Wij verwachten dat Bitvavo de komende jaren nog erg hard gaat groeien, omdat het één overzichtelijk platform is met een handige app.

Conclusie

Bitvavo is één prima broker en exchange als je wil beginnen met investeren, maar ook voor ervaren investeerders kunnen er gebruik van maken.