Is Bitcoin een goede langetermijninvestering?

Sinds de introductie van Bitcoin meer dan tien jaar geleden, is de prijsgeschiedenis behoorlijk wisselend geweest. Maar als ’s werelds meest waardevolle cryptocurrency is Bitcoin dan een goede langetermijninvestering? De belangstelling voor crypto en meer specifiek Bitcoin is de afgelopen jaren flink gegroeid. In een recent onderzoek (1) onder meer dan 300 financiële adviseurs, verklaarde ongeveer 36% dat hun klanten crypto-activa aanhielden.
We weten dat Bitcoin enorme voordelen biedt voor investeerders. Het presteerde tien keer beter dan goud in 2020, blijft in waarde stijgen en het is nog vroeg, het is nog niet te laat om aan Bitcoins te beginnen. Maar zoals elke investering is ook dit niet zonder risico’s. Terwijl de waarde van Bitcoin steeg tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020, was dit niet zonder prijsvolatiliteit. Net als bij beleggen in goud loopt uw kapitaal risico.

Bitcoin kan volatiel zijn, dus een langetermijnvisie is essentieel
Maak het onderdeel van een gevarieerde portfolio van activa
Stapel niet al uw geld in één keer op Bitcoin; investeer klein en vaak

Zo investeren wij zelf ook graag in Bitcoin. Maar waarom zijn deze regels zo belangrijk? We leggen het uit!

Denk op de lange termijn

Bitcoin bestaat al tien jaar en als gevolg daarvan hebben veel mensen er geld aan verdiend. Maar als u nu aan uw investeringsreis begint, raden we een langzame aanpak aan. Bitcoin heeft waarde, maar het moet niet worden beschouwd als een schema om snel rijk te worden. In feite is het, zoals bij elk actief, raadzaam om een ​​consistente, methodische en lange termijn aanpak te volgen als u wilt genieten van een goed rendement. Vertrouw ons: met Bitcoin, meer haast, minder snelheid.

Krijg geen fluctuatieangst

“Wanneer is de beste tijd om Bitcoin te kopen en verkopen?” – deze vraag wordt veel gesteld. Het traditionele advies is om laag te kopen, hoog te verkopen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan – zelfs de meest gevestigde beleggers hebben soms moeite met het timen van de markten.
Kijk naar een grafiek die de prijs van Bitcoin in kaart brengt. Er is veel zigzag gaande – wat investeerders die nieuw zijn op de markt bang kan maken. Deze volatiliteit op korte termijn kan echter zijn waardestijging op de lange termijn verhullen: die zigzaglijnen volgen een opwaarts traject.

Kies een langetermijninvesteringsstrategie

Ondanks hun onvoorspelbaarheid hebben cryptocurrencies opmerkelijke kansen geboden om winst te maken. Veel succesvolle crypto-investeerders bouwen hun Bitcoin bezit gestaag op met behulp van een investeringsstrategie die traditioneel wordt gebruikt voor aandelen: ‘euro cost averaging’.

In eenvoudige bewoordingen is dit de praktijk van het regelmatig investeren van een vast bedrag, in tegenstelling tot het in één keer investeren van een groot eenmalig bedrag om de markt perfect te timen. Dit helpt een deel van de prijsvolatiliteit tegen te gaan,

Hoe werkt dit?

Het gemiddelde van de eurokosten, ook wel bekend als ECA, is een eenvoudige langetermijnstrategie waarbij je je cryptobezit met een klein bedrag opwaardeert, elke maand op dezelfde dag, gedurende een lange periode. Het is een manier om de pieken en dalen van de markt glad te strijken zonder te hoeven raden of de markt laag of hoog is.
Het idee van ECA is om eventuele dramatische stijgingen of dalingen in de portefeuille uit te middelen en een klein beetje te profiteren van prijsbewegingen in alle richtingen. Door Bitcoin op verschillende tijdstippen te kopen, koopt u het waarschijnlijk tegen verschillende prijzen – wanneer de prijs stijgt, koopt u in op een stijgende markt. Als het daalt, kan uw geld meer van dat actief kopen. Vandaar de term “middeling”, aangezien de prijs van de Bitcoin die u koopt de gemiddelde prijs gedurende zijn levensduur weerspiegelt. Door bijvoorbeeld een jaar lang elke maand € 120,- in Bitcoin te investeren, in plaats van € 1400,- in één transactie, worden de schommelingen van de markt geneutraliseerd.

Alle investeringen brengen een zeker risico met zich mee. Het biedt de ideale mogelijkheid om hapklare investeringen te doen voor winst op de lange termijn – de sleutel is om elke maand een betaalbaar bedrag te kiezen en regelmatig te investeren.

Dus, in antwoord op de vraag: ‘Is Bitcoin een goede langetermijninvestering?’ Ja, we zijn van mening dat de toekomst van financiën cryptocurrencies centraal stelt en Bitcoin staat hierin centraal. Maar de nadruk ligt op de lange termijn – investeer nu in Bitcoin met als doel het een tijdje vast te houden en te voorkomen dat je wordt meegesleurd in de vaak dramatische schommelingen. Speel het lange spel, en je hebt meer kans om te profiteren van de winsten.

Crypto’s kopen, verkopen en beheren doe jij bij Litebit of Bitvavo