Nu nog Bitcoin kopen of niet?

Nu nog Bitcoin kopen of niet? Wat zijn de pro’s en contra’s?

Sinds de lancering van Bitcoin in het jaar 2009 is er behoorlijk wat veranderd. Het spreekt voor zich dat heel wat mensen er niet van bij het begin bij waren. In eerste instantie had wellicht ook niemand durven voorspellen dat de nummer één cryptomunt van de wereld zo groot zou worden. Toch is dat wel degelijk wat er is gebeurd. De enorme waardestijgingen die deze virtuele munt heeft laten optekenen hebben ervoor gezorgd dat heel wat mensen er kleine (en grote) fortuinen mee hebben verdiend. Ook nu zijn er nog steeds mensen die hier graag op willen anticiperen. Zijn zij te laat of niet? Is Bitcoin kopen nu met andere woorden al dan niet nog interessant? Lees snel verder!Waarom nu nog Bitcoin kopen?

Laat ons eerst even kijken naar de redenen waarom nu nog Bitcoin kopen nog steeds de moeite waard kan zijn. Voor heel wat mensen geldt dat ze van mening zijn dat nu nog investeren in Bitcoin mogelijks niet langer interessant is. Toch is het zo dat het einde van de nummer één cryptomunt nog zeker niet nabij is. Het zijn vooral de periodes waarin er sprake is van een zogenaamd “bearish” sentiment welke ervoor zorgt dat veel mensen gaan twijfelen.

Toch zijn er zeker nog steeds een aantal interessante redenen waarom Bitcoin kopen nog altijd de moeite waard kan zijn, namelijk:
1. De komst van de eerste Bitcoin spot ETF zou voor een stevige boost kunnen zorgen;
2. Steeds meer institutionele partijen vinden de weg naar Bitcoin;
3. Betalingen met Bitcoin worden steeds vaker geaccepteerd;

Naast bovenstaande kunnen we stellen dat ook het algemene sentiment met betrekking tot Bitcoin verbetert. Verschillende landen hebben er ondertussen dan ook reeds voor gekozen (of hebben in ieder geval voorstellen op tafel liggen) om Bitcoin te herkennen als echte currency. El Salvador is bijvoorbeeld een land die in de virtuele munt een uitstekende oplossing zag voor onder meer de zogenaamde hyperinflatie waar het land mee af te rekenen heeft.

Bitcoin heeft nog veel ruimte om te groeien

Uiteraard is het zo dat Bitcoin in het verleden reeds een enorme groei heeft laten optekenen. Een soortgelijke groei zal nog maar moeilijk te herhalen zijn. Dat betekent echter niet dat er geen rendement meer kan worden behaald met BTC, in tegendeel. De nummer één cryptovaluta van de wereld heeft dan ook nog zeer veel ruimte om te groeien. Bovendien wordt er nog steeds verder gewerkt aan het Bitcoin netwerk. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de virtuele munt stelselmatig nog telkens een beetje beter wordt gemaakt.

Met welke risico’s moet je rekening houden met Bitcoin kopen?

Natuurlijk is Bitcoin kopen niet zonder risico. Dit geldt overigens niet alleen voor deze cryptomunt, maar wel voor alle cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden. Zolang er geen sprake is van het reguleren van Bitcoin blijft er natuurlijk een bepaalde druk op BTC staan. Daarnaast is het ook niet ondenkbaar dat de SEC nog stokken in de wielen van de nummer één cryptocurrency zal proberen te steken.

Dit gezegd hebbende lijkt het eigenlijk niet meteen de bedoeling te zijn om Bitcoin de wereld uit te bannen. Was dit wel het geval geweest, dan had men dit meer dan waarschijnlijk reeds gedaan. Het belangrijkste risico waar je bij Bitcoin kopen dan ook rekening mee moet houden heeft betrekking tot de volatiliteit van de munt. Deze kan er zomaar voor zorgen dat je (tijdelijk) een significant gedeelte van je investering in rook ziet opgaan. Het spreekt voor zich dat je hier in de praktijk zeker en vast rekening mee zal willen houden.

Ook Bitcoin kopen? Verdiep je in de kosten van de verschillende aanbieders!

Heeft de informatie op deze pagina jou ook overtuigd om over te gaan tot Bitcoin kopen? Wil jij ook graag uiteindelijk zoveel mogelijk rendement weten te realiseren met jouw investering? Dan is het vooral van belang om ervoor te zorgen dat je de kosten die je moet betalen zoveel mogelijk kan beperken. Dat is onder meer mogelijk door een goede vergelijking uit te voeren tussen de verschillende brokers en exchanges die cryptocurrencies aanbieden.Wees er zeker van dat je op dit vlak rekening houdt met alle geldende kosten. Denk hierbij dan ook aan onder meer:
1. De eventuele commissie die wordt aangerekend;
2. Hoeveel de transactiekost bedraagt per uitgevoerde transactie;
3. Van welke spread er sprake is bij het uitvoeren van een transactie;

Voor heel wat (nieuwe) investeerders in Bitcoin geldt dat ze veel te hoge kosten moeten betalen voor het kopen van hun BTC-tokens. Deze kunnen al snel een behoorlijke hap nemen uit het potentiële rendement dat je kan realiseren. Het mag dan ook duidelijk zijn, eerst even grondig de kosten bij de verschillende brokers vergelijken voordat je over gaat tot Bitcoin kopen is zeker en vast de moeite waard om te overwegen.