Wat is Cardano Crypto?

Wat krijg je als je een groep wiskundigen en wetenschappers samenbrengt om een blockchainplatform te ontwikkelen? Je krijgt een zeer innovatief netwerk met een eigen ontwikkelingsfilosofie! Cardano is ontworpen als ’s werelds eerste blockchain netwerk dat de wetenschappelijke filosofie volgt in zijn ontwikkeling.

Cardano is vernoemd naar een 16e eeuwse Italiaanse polymath, de blockchain is ontwikkeld door twee voormalige Ethereum medewerkers als een volledig open source en patentvrij platform waar gebruikers financiële transacties kunnen afwikkelen, DApps en slimme contracten kunnen creëren en uitvoeren. De native cryptomunt van Cardano is ADA, die in 2017 werd gelanceerd en een beperkte voorraad van 45 miljard pre-mined tokens heeft. ADA is vernoemd naar Ada Lovelace, de 19e-eeuwse wiskundige.De Cardano Crypto koers realtime:

[ccpw id="136"]

Bekijk hier alle Crypto’s Live

Crypto of Ethereum?

Cardano is door sommigen aangeprezen als ‘crypto van de derde generatie’:

Bitcoin opende de mogelijkheid van gedecentraliseerde financiële transacties.
Ethereum heeft slimme contracten geïntroduceerd zodat gebruikers gegevens op de blockchain gemakkelijker kunnen beheren.
Cardano verwerkt transacties en slimme contracten via een meer laags ontwerp, zodat gebruikers DApps sneller en efficiënter kunnen ontwikkelen.
Cardano, ook wel de “Ethereum-moordenaar” genoemd, concurreert rechtstreeks met de blockchain-gigant, waarbij beide platforms ambitieus zijn om slimme contracttechnologie naar een hoger niveau te tillen.
Hoe werkt Cardano?

Cardano’s blockchain bestaat uit twee lagen, de Cardano Settlement Layer (CSL) waarmee gebruikers ADA-munten kunnen verzenden en ontvangen – en de Control Layer, waarmee gebruikers slimme contracten kunnen maken en aangaan. Net als Ethereum gebruikt Cardano een Proof of Stake achtige consensus om munten te minen, maar het aangepaste algoritme, ‘Ouroboros’, is de eerste die wiskunde gebruikt om volledige willekeur te garanderen. Deze wetenschappelijke benadering biedt een hoog niveau van veiligheid en vermindert de energie en tijd die nodig is voor het maken van nieuwe munten.

Wat is het volgende?

Een recente upgrade, bekend als de “Mary Hard Fork”, markeert een belangrijke stap om van de Cardano-blockchain een multi-asset ledger te maken zoals Ethereum. Gebruikers kunnen unieke (niet-fungible) tokens maken en er rechtstreeks mee handelen, zoals ADA al doet, waardoor een nieuwe laag functionaliteit en bruikbaarheid wordt toegevoegd. Geworteld in de academische wereld, met innovatieve ambities en een unieke R&D-filosofie, denken we dat Cardano een van de technologisch meest geavanceerde cryptocurrencies is die er zijn.