Wat is de beste cryptovaluta voor beginners?

Wat is de beste cryptovaluta voor beginners als het gaat om investeren in een digitale valuta? De populariteit van crypto gaat snel verder met meer ‘alledaagse investeerders’. Velen van hen zijn complete beginners die genieten van de voordelen en beloningen.

En hoewel Bitcoin in 2009 misschien het begin van ontwrichtende, gedecentraliseerde financiën heeft ingeluid, zijn er sindsdien duizenden andere cryptocurrencies op de markt verschenen. Elk variërend in prijs, beschikbaarheid, vraag, transactiesnelheid, vergoedingen en de technologie die dit ondersteunt.
We begrijpen dat het een beetje overweldigend kan zijn door verwarrend jargon te gebruiken ook weten we dat wij je niet kunnen vertellen in welke cryptovaluta je het beste kunt investeren. Maar we kunnen de zaken zo eenvoudig mogelijk houden door te bepalen wat volgens ons de beste valuta’s zijn op basis van de markt kapitalisatie (de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn) en hun groeipotentieel op lange termijn. Hieronder staat een kort overzicht van enkele cryptocurrencies die momenteel populair zijn bij nieuwe en gevorderde investeerders:

Bitcoin (BTC)

De originele en meest bekende cryptocurrency is de Bitcoin. Een begrip geworden (en marktleider op het gebied van marktkapitalisatie) sinds het in 2009 anoniem werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto. Bitcoin draait op een blockchain, ook wel een gedistribueerd grootboek genoemd. Deze registreert transacties die zijn verspreid over een netwerk van duizenden computers. Toevoegingen aan grootboeken moeten worden geverifieerd door een puzzel op te lossen, een proces dat ‘proof of work’ wordt genoemd, wat betekent dat Bitcoin veilig en veilig wordt bewaard.
Ethereum (ETH)

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie, is exponentieel gegroeid sinds de lancering in 2015. Het meest bekend vanwege het creëren van slimme contracten en transactiesnelheden die sneller zijn dan Bitcoin, is het de ambitie om een wereldwijd internet te creëren waarin iedereen applicaties kan bouwen (vergelijkbare aan die gevonden op Apple’s app store) veilig en anoniem. Ethereum wordt ondersteund door verschillende wereldwijde bedrijven.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash was het resultaat van een Bitcoin-‘fork’ in 2017, gemaakt door ontwikkelaars die de snelheid en schaalbaarheid wilden verbeteren. Dankzij de grotere blokgrootte kunnen transacties sneller op het netwerk worden bevestigd. 61 transacties per seconde vergeleken met het gemiddelde van 7 per seconde van Bitcoin, wat betekent dat gebruikers ook veel lagere transactiekosten betalen.

Litecoin (LTC)
Litecoin werd in 2011 gelanceerd als een snellere en efficiëntere versie van Bitcoin, vandaar de naam “lite” – of in de eigen woorden van de maker – “het zilver naar het goud van Bitcoin”. Net als Bitcoin vertrouwt het op een ‘proof of work’-consensusmechanisme en heeft het een specifieke muntlimiet (de limiet van Bitcoin is 21 miljoen munten, terwijl die van Litecoin 84 miljoen is), wat betekent dat, zodra de cryptocurrencies hun limiet bereiken, er geen verdere valuta zal worden vrijgegeven in het systeem.

Cardano (ADA)

Door de technologie te verbeteren die voor het eerst werd geïntroduceerd door Bitcoin en Ethereum, wordt Cardano door sommigen aangeprezen als ‘crypto van de derde generatie’. Geworteld in de academische wereld, combineert het een wetenschappelijke en wiskundige benadering en door het verwijderen van het competitieve, probleemoplossende aspect van transactieverificatie dat aanwezig is in platforms zoals Bitcoin, biedt het een hoog niveau van beveiliging, versnellen de transactietijd en verlagen het energieverbruik en de impact op het milieu.

Crypto’s kopen, verkopen en beheren doe jij bij Litebit of Bitvavo